mandag 2. mars 2009

Vinter ferien over....

Ja i dag tidleg var det ingen nåde...Opp måtte dei alle som ein! Og det var ingen lett sak. Vi er så heldige/uheldige at vi har fire tildels sove glade born. Dei har alltid likt å ligge lenge, og i helgane og i feriane sine nyt dei det i lange drag. Klokka er gjerne 10 og vel så det før dei kjem fram frå dyna. Dette er vi sjølvsagt glade for, men av og til kan det skape uro og frustrasjon i heimen. Som i dag....Det er alltid verst første skuledag etter ein lang og deilig ferie, og i dag måtte eg purre på både fire og fem ganger før dei innsåg at det er SKULE!!!!!

 

Vinter ferien er over og vi har knapt vore på ski...:( Det har bøtta ned med vatn frå oven og den lille snøen som kom for like fort. Alikevel har det vore deilig. Vi har kosa oss ilag og vore mykje ute med lillebrorgull. Vi ser at han har samme lidenskapen for vatn og sølepyttar som alle andre born har ein tendens til å ha. Og det er så gøy å plaske med hendene.

Vi har og bidratt til handelslekasje! Torsdag var vi på Moa. Vi var på shopping, leikeland og avslutta med Mc Donalds og ein tur i svømmehallen. Dette var ein suksess. Og vi anbefaler alle andre til å ta seg tid til det ein dag. Svømmehallen på Moa passer til barn i alle aldre. Og for oss som har dei frå 1 år - 12 år er det ypperleg!!

Mamma fekk ta seg ein tur på Tante Brun og enda opp med eit lite kjøp der. Eg fann bla eit skilt som eg falt for. Og eit nydeleg termometer med ei lita søt jente på. Dette skal få plass på kjøkken veggen min ganske så fort:)

 

                                                                             DSC02542

DSC02544

I går, søndag, tok vi turen ned på vårt nærmaste friluftsområde. Setrevegen. Dette ligg nesten inntil stove veggen vår og vi prøver å nytte oss av det så ofte vi kan. Vi pakka med oss grill, pølser, akebrett, snowboard, ski og masse godt humør og traska oss ned. Heldigvis kunne vi drage med oss vogna framover slik at Mikkel Johann fekk sin daglege blund. Vi kosa oss både store og små. Og pølsene smakte i fri luft. Her er nokre bilder frå turen.

DSC02516

Mamma og lillebrorgull klar til å sette utfor kanten..Hjelp!!

DSC02525

Pappa og Elise var kokkar!

DSC02531

Preben og Mikkel Johann i farta!

DSC02538

Vi hadde med oss ein ekstra gut denne dagen. Kompisen til Benjamin, Mathias, som bur i Førde var på overnatting og måtte sjølvsagt vere med oss på utflukt.

Sjølv om det var svært vått denne dagen var det ei kjekk stund der vi alle fekk tilbringe litt kvalitetstid ilag.

Til og med storebror fekk vi med oss. Og det er ikkje alltid like lett!! Er det andre som har det problemet? Føler eg til stadigheit må lokke og lure. Han er berre 12 år, men alt er så kjedeleg...Er det slik at borna vår blir fortare vaksne enn vi vart? Og kva skal vi godta av vil ikkje, gidde ikkje, skal berre gjere slik og sånn først.....?

Eg er åpen for tilbakemeldig på korleis du har takla "problemet" med å få STORE BARN....Tek gjerne imot råd:)

Då var altså vinterferien OVER!!!!!

Men det er ikkje så lenge til neste ferie: Påska nærmar seg og det blir heilt sikkert eit like deilig avbrekk i kvardagen, sjølv om eg skal tilbringe mesteparten av fri dagene på jobb:)

Ynskjer alle ei fin veke:)

 

 

   

Ingen kommentarer: